Herfstmeetings 2017

De volgende teams zullen rv Centaur vertegenwoordigen op de Herfstmeetings.
Ter voorbereiding hierop krijgen de deelnemers op 30 september een clinic aangeboden door Stephanie Kooijman.

Ponyherfstmeeting op 1/10 (Develruiters, Heerjansdam):
Romy Nolen – Miss Kitty (M1)
Sanne Goudriaan – Badiah (L1)
Jazz de Groot – Magnaat (L2)
Merel de Ruiter – Extremesis (M2)

Paardenherfstmeeting (M/ZZL) op 7/10 (De Nieuwe Roef, Sleeuwijk):
Carmen Meeldijk – Graceful H (Z1)
Paul Koenraadt – Gyselle (Z1)
Rosita Quak – High Flown’s Valmai (Z1)
Kim v.d. Kaaden – Weston (Z1)

 Paardenherfstmeeting (B/L) op 8/10 (Hippisch Centrum Dordrecht)
Juliet Metselaar – YRM Future (L1)
Carmen Meeldijk – Hasta Luego M (B)
Gwen Vollebregt – Bs Bucefalo XL (B)
Eveline Keur – Da Vinci (L2)

 

 

Geplaatst in Geen categorie

Christina Smitshoek actie KWF

13 Juli bereikte ons het droevige bericht dat Christina Smitshoek op 50-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. Ze heeft tot het laatst gevochten tegen haar ziekte, maar helaas heeft ze deze strijd niet kunnen winnen. We zullen ons haar herinneren als een warme en spontane vrouw, die altijd klaar stond voor onze vereniging, zelfs toen ze al ziek was. Daarom is besloten de startgelden van de avondwedstrijden op 31 juli en 7 augustus in zijn geheel te doneren aan KWF Kankerbestrijding.

https://acties.kwf.nl/dressuurwedstrijdvoorkwf

Tijdens de avondwedstrijd van 31 juli is er een bedrag van € 382 aan startgeld en donaties opgehaald voor het KWF. Met de avondwedstrijd van 7 augustus kwam daar nog € 421 bij. Dat brengt, met de overige donaties op de actiepagina voor Christina, het totaalbedrag op € 1058.

Geplaatst in Geen categorie

Avondwedstrijd

De, altijd populaire, avondwedstrijden komen er aan!

Op maandagavond 31 juli wordt de B en L verreden en de week erop, maandagavond 7 augustus is de M/Z aan de beurt. Inschrijven kan via ‘mijn KNHS’.

Eerste start 18.00 uur, laatste rond 21.30.

Geplaatst in Geen categorie

Stem op de Rabobank

Stem op onze club bij Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Het Haringvliet zet ook dit jaar de Rabobank Clubkas Campagne in als dé manier voor vereniging en stichtingen om geld in te zamelen voor hun clubkas. Ook onze club doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank. Help jij onze clubkas aan te vullen?

Stemmen nodig
Leden van Rabobank Het Haringvliet kunnen tussen 1 en 30 september stemmen op de club, die naar hun idee een extraatje verdient. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank dit najaar op onze rekening stort.
Dus stem op ons!
Steun onze clubkas
Ben jij klant bij en ook lid van Rabobank Het Haringvliet? Stem dan in september op onze club en steun daarmee onze clubkas! Als lid krijg je rond 1 september een stemcode toegestuurd van de Rabobank. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.rabobank.nl/hhv.

Wil je meer weten over de Clubkas Campagne of over het lidmaatschap van Rabobank Het Haringvliet? Kijk dan op www.rabobank.nl/hhv.

Geplaatst in Geen categorie

vrijwilligersdienst

voor alle vrijwilligers die ons morgen komen helpen, hierbij de lijst.. voor wijzigen mail naar : voorzitter@rvcentaur.nl

Geplaatst in Geen categorie

nog 2 dagen!!

Nog de laatste voorbereidingen en dan zal de Rabobank Dressuur Tweedaagse het komende weekend van start gaan.

Wij hebben er als bestuur ontzettend veel zin in en hopen uiteraard op goed weer en mooie, sportieve resultaten.

Alle vrijwilligers ontvangen uiterlijk vrijdag per e-mail de definitieve tijden om te komen helpen.

Uiteraard zijn wij alle sponsoren, jury’s en vrijwilligers zeer dankbaar en kijken we uit naar twee fantastische dagen.

Tot aankomend weekend!

Bestuur RV Centaur

Geplaatst in Geen categorie

CHIO 2017

Afgelopen weekend zijn Paul Koenraadt (Z1), Carmen Meeldijk (M2), Maaike Stougie (ZZL) en Sharon van der Haven (M1) uitgekomen op de voorrondes van het CHIO Rotterdam.

Alle vier de ruiters hebben mooie proeven gereden, waar we als Centaur trots op kunnen zijn.

Carmen en Sharon zijn beiden naar huis gegaan met één winstpunt.

Carmen viel net buiten de individuele prijzen.

Al met al was het een geslaagd en sportief pinksterweekend!

Geplaatst in Geen categorie

Droes

Beste leden,

Het zal niemand ontgaan zijn dat droes in onze regio rondwaart. Droes is zeer besmettelijk en kan voor de paarden hele vervelende gevolgen hebben. Een aantal stallen/maneges zijn gesloten om (verdere) besmetting te voorkomen, andere stallen/maneges attenderen hun stallers/bezoekers hierop en doen er alles aan om besmetting te voorkomen.

Droes wordt veroorzaakt door een bacterie die zorgt voor een infectie van de voorste luchtwegen waarbij abcessen van de lymfeknopen ontstaan. Het is meestal een ziekte die paarden op jongere leeftijd al doormaken en daarna enige immuniteit tegen opbouwen. Deze immuniteit is niet levenslang en ook oudere paarden kunnen droes krijgen. Droes is niet een geheel ongevaarlijke ziekte. Er zijn vele complicaties die het ziekteverloop kunnen bemoeilijken en zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben.

De tijd tussen besmetting en het ontwikkelen van de symptomen is ongeveer 2 tot 6 dagen. Meestal begint het met koorts, niet eten en daarna het opzwellen van de lymfeknopen. De lymfeknopen worden abcessen en breken naar buiten. Soms breken de lymfeknopen naar de keel of in de luchtzak door en zie je alleen dikke neusuitvloeiing. Een paard met droes kan ook wat benauwd worden door de zwelling rond de keel.

Een paard dat droes heeft gehad scheidt nog 4 tot 6 weken de bacterie uit. Over het algemeen is daarom het advies om tot 6 weken na het herstel (dat betekent geen koorts meer en geen zichtbare uitvloeiing uit een abces of de neus) van het laatste paard de stal gesloten te houden. Na twee weken zijn de risico’s wel al een stuk minder mits de bedrijven een goed hygiënisch protocol hebben aangehouden, een huishoudelijke reiniging hebben ondergaan en daarna ontsmetting van de stallen en andere besmette ruimtes met bijvoorbeeld Halamid of chloor is uitgevoerd.

De verspreiding van de bacterie die de droes veroorzaakt verloopt voornamelijk via de pus uit de open gebroken abcessen en neusuitvloeiing van zieke paarden. De pus wordt verspreid door direct contact tussen paarden maar ook indirect bijvoorbeeld via verzorgers of besmette voorwerpen.

De KNHS geeft geen verbod af om wedstrijden te organiseren op bedrijven waar droes heerst. Spreekt voor zich dat het nooit wenselijk is om paarden bijeen te brengen op een terrein waar zieke dieren zijn. Het advies van de KNHS is dan ook om geen wedstrijden te organiseren op bedrijven waarvan bekend is dat er droes heerst.

Omdat je nooit zeker bent of paarden iets bij zich dragen, is het altijd belangrijk om bewust om te gaan met hygiëne maatregelen als je met je paard op ander terrein bent. Laat je paard daarom geen direct contact hebben met paarden van een andere stal en gebruik op wedstrijden altijd een eigen emmer en vers water. Vermijd ook zelf uitgebreid contact met voor jouw vreemde paarden. Als advies wordt vaak gegeven van kleding te wisselen na bezoek aan een andere stal. Als het niet echt noodzakelijk is om een bezoek te brengen aan een andere stal, stel dat bezoek dan even een poosje uit.

Op onze thuisbasis manege Flemming in Westmaas heerst geen droes. Wel worden er voorzorgsmaatregelen genomen om risico’s te beperken. Zo staat er bij de ingang een bak met Halamid om doorheen te lopen voordat de manege betreden wordt en zijn er met de paardeneigenaren afspraken gemaakt over het verlaten en betreden van het terrein en het deelnemen aan wedstrijden. Vooralsnog gaat de Rabobank Dressuur Tweedaagse door.

Geplaatst in Geen categorie

Rabobank Dressuur Tweedaagse 2017

 

 

 

 

 

 

 

Hebben jullie je al ingeschreven voor de tweedaagse op 10 en 11 juni.. Nog niet?? Doe dat dan snel via mijnKNHS en op zondag zijn de kringkampioenschappen van kring oost Maas en Merwede. Dus schrijf je in en we hopen jullie snel te zien!!

 

 

Geplaatst in Geen categorie