over Centaur

Rijvereniging Centaur te Westmaas is opgericht op 1 december 1982. Begonnen als een Ruiter Jachtvereniging en Ponyclub waar springen en dressuur beiden een even groot deel hadden, zijn we nu een vereniging die zich voornamelijk met dressuur bezig houdt. Vanaf het begin wordt er samengewerkt met Manege Flemming, de thuisbasis van onze vereniging.

Onze vereniging bestaat uit bijna 70 leden die recreatief én in wedstrijdverband actief zijn in de paardensport met eigen paarden en pony’s maar ook met manegepaarden en pony’s.

Ongeveer 1 keer per maand organiseren wij een dressuurwedstrijd en één keer per jaar organiseren we de Rabobank dressuur tweedaagse.rabobanklogo
Een weekend vol met dressuurproeven, prijzen en overall kampioenen. Ook is er een strodorp met vele leuke kraampjes, lekkere catering en gezellige muziek, kortom een bezoekje meer dan waard!

Tevens organiseren we jaarlijks in december een Kür op Muziek. Ontzettend leuk om mee te doen en om naar te kijken.

 

Op verzoek van onze leden organiseren we ook diverse clinics en workshops, gegeven door verschillende ruiters en deskundigen o.a.: Tommie Visser, Patrick van der Meer, Els Schotman, Petra Vlasblom, Lammert Haanstra, Willem Jan Piggen, Malene Nootenboom, Daniëlle Heykoop, Barbara Koot, Dinja van Lieren, Stephanie Kooiman.

Ieder jaar proberen we een equipe samen te stellen voor deelname aan diverse wedstrijden op regionaal niveau, zoals het CHIO Zuid-Holland Cup en de Herfstmeeting.