over Centaur

Rijvereniging Centaur is opgericht op 12 oktober 1982 als Rij- en Jachtvereniging en Ponyclub Centaur, waar springen en dressuur een even groot deel hadden. Momenteel is RV Centaur een vereniging die zich voornamelijk met dressuur bezighoudt. Vanaf het begin wordt er samengewerkt met Manege Flemming, de thuisbasis van de vereniging.

RV Centaur telt rond de 70 leden die recreatief én in wedstrijdverband actief zijn in de paardensport met eigen paarden en pony’s, maar ook met manegepaarden en – pony’s. Bijna iedere maand wordt er een KNHS-dressuurwedstrijd georganiseerd. Daarnaast vindt begin juni altijd de Rabobank Dressuur Tweedaagse plaats met een gezellig strodorp vol leuke kraampjes, goede catering en muziek; kortom een bezoekje meer dan waard!
rabobanklogo

Ook wordt ieder jaar in december de Kür op Muziek georganiseerd waar leden en lesklanten van Manege Flemming hun uiterste best doen om een mooie, creatieve proef neer te zetten.

Verder organiseert RV Centaur regelmatig clinics, recent nog door Stephanie Kooijman, Dinja van Liere, Barbara Koot en Sandra v.d. Heuvel (schrik- en obstakeltraining).

Ieder jaar proberen we een equipe samen te stellen voor deelname aan diverse wedstrijden op regionaal niveau, zoals het CHIO Zuid-Holland Cup en de Herfstmeeting.